Eritre: darbe bir insan hakları kriz yaratır

martes, 19 de mayo de 2009

Eritre gözaltı en yaygın uygulama ve vatandaşlarının ve zorunlu askerlik uzatma politikasını işkence, insan hakları kriz yaratmak ve ülkeyi terk giderek Eritreans neden, İnsan Hakları İzleme Örgütü bir rapor bugün yayınlanan söyledi.
Bu 95 sayfalık raporu "Hizmet hayat için devlet baskı ve belirsiz zorunlu Eritre (kalıcı Servisi: Devlet baskı ve Eritre'de belgisiz askerlik) belgeleri ciddi insan hakları ihlalleri ve Eritrean hükümetinin, keyfi tutuklama dahil, taahhüt, , korkunç hapishane koşulları, zorla işkence iş ve hareket, ifade ve ibadet özgürlüğü konusunda ciddi sınırlamalar. Ayrıca, evlenme ve Eritreans eden diğer ülkeler için Libya, Sudan, Mısır ve İtalya gibi kaçmayı yönetmek karşılaştığı inceliyor.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, BM ve Afrika Birliği ile ve bölgesel gerginlikleri gidermek için kalkınma yardımı Eritre verilen sağlamak için koordine etmek, insan haklarında ilerleme ile bağlantılı olan Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği çağırdı.
AB son zamanlarda, kalkınma projeleri, uluslararası hukukun ihlali için askerlik veya hapis olarak kişilerin istihdam için endişe rağmen Eritre için 122 milyonluk bir yardım paketini onayladı.
Kurbanlar ve üç ülke içinde Eritrean kötüye kullanma tanıkları ile 50 röportaj dayanan rapor, bu Eritrean hükümetin ücret veya deneme olmadan binlerce kişinin tutuklamak için gözaltı merkezleri ve gizli görevlileri geniş bir sistem kullanır diyor. Mahkumları çoğu siyasi veya dini inançları için gözaltına bulunmaktadır askerlik kaçmak için veya süresiz olarak ülkeye kaçmaya çalışırken başkalarıyla.

0 comentarios: